Om

Interpuls

Interpuls - en festival for minimalistisk musikk i Oslo

Med en livslang fascinasjon for musikken til Philip Glass og Steve Reich, initierte musikerne i strykekvartetten Quartetto Testosterone og slagverksduoen PERCelleh en ny festival. Interpuls er blitt arrangert siden 2020, og festivalen byr på moderne, tilgjengelig klassisk musikk og kultur i en sosial og uhøytidelig ramme. I skjæringspunktet mellom klassisk, samtidsmusikk og pop finner vi Interpuls - norges eneste festival for minimalistisk musikk. Sammen med flere kunstuttrykk som dans, poesi, lys- og lydkunst byr vi på helhetlige kulturopplevelser som metter alle sanser.Med popcornservering, åpen bar, levende lys, korte konsertsett, en sosial atmosfære og et intimt konsertformat ønsker vi alle hjertelig velkommen til Kulturkirken Jakob og Interpuls.

Interpuls betyr, direkte oversatt, intervallet mellom pulsslag.

Puls, rytme og struktur er essensielle byggesteiner i nesten alle kunstformer, og i stor grad innen minimalistiske kunstuttrykk. Like mye av magien skjer likevel i tidsrommet og intervallet mellom slagene eller linjene. Det er disse magiske øyeblikkene og opplevelsene vi ønsker å formidle "live" under Interpuls.

two dots

Moderne, klassisk musikk og kunst.

Vi vil gi vårt publikum muligheten til å oppleve moderne, klassisk musikk og kunst, og spesielt den populære minimalistiske musikken. Vi vil gjøre dette i et moderne, gjenkjennelig og sosialt festivalformat. Kom og ta et glass med venner og oss i Jakobskirka mens du opplever moderne og minimalistisk musikk og kunst.

interpils

PERCelleh

PERCelleh består av to unge musikere, Kristoffer Almås og Bjørn Christian Svarstad. De møttes første gang i Ila Brass Band og etablerte duoen i 2013 da de studerte sammen ved Norges Musikkhøgskole. PERCelleh søker å utvikle sitt eget musikalske språk og har et sterkt ønske om å utvide det norske og nordiske slagverkrepertoaret og sette norsk slagverk på kartet. I 2017 ble duoen tatt opp i Crescendos mentorprogram for kammergrupper.

percelleh

Quartetto Testosterone

Strykekvartetten Quartetto Testosterone ble stiftet høsten 2008, og har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk, med en hovedvekt på minimalistisk repertoar. Ensemblet opererer i dag som et musikerkollektiv med en rullerende besetning bestående av Sondre Fjose Sandberg, Matias Jentoft og Daniel Lyngstad (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Kvartetten har opptrådt på en lang rekke festivaler og konsertscener i alt fra konsertkonseptet "Glass på dass" til Det Kongelige Slott og Carnegie Hall i New York.

quartetto testosterone