Medvirkende

Interpuls

Bitterfoyn

Bitterfoyn er vage ord og klare tanker. 

Bitterfoyn er det kunstneriske samarbeidet mellom Kristin Føyn Føyen og Didrik Føyn Føyen innen feltene komposisjon, utøvende musikk og visuell kunst. Sammen jobber de innen flere sjangre; fra samtid og kunstmusikk til alternativ pop, og andre sjangeroverskridende prosjekter. En utforskende holdning til framføring og helhet er gjennomgående i deres musikalske og sceniske arbeider.  Bitterfoyn har gjennom de siste årene utviklet seg som en spennende stemme innen det flerkunstneriske feltet.

Bitterfoyn medvirker på pulsen:
25.2 - 18.45 - Bitterfoyn
- og bidrar med videokunst gjennom hele festivalen

Eivind Ringstad, bratsj

Eivind Ringstad er det nyeste talentet som har sprunget ut fra en ny gylden generasjon skandinaviske unge musikere. I 2016 ble han valgt til å bli med i verdens mest prestisjefylte treningsprogram for unge viderekommende klassiske musikere: BBC’s New Generation Artists Scheme. Tidligere har Eivind blitt tildelt Borletti-Buitoni stipendpris, og har også vært en del av Crescendo’s mentorprogram ledet av Leif Ove Andnes, og initiert av Festspillene i Bergen, Oslo Filharmoniske Orkester og Barrat Due Musikkinstitutt. I 2012 ble Eivind vinner av NRKs solistkonkurranse Virtuos som gjorde at han fikk presentere Norge i EBUs konkurranse for unge musikere i Wien samme år der han fikk 1. Pris. Siden da har Eivind reist verden rundt og spilt i konserthus og festivaler. Årene etterpå har Eivind blitt tildelt Øivind Berghs Minnepris 2013, Carolineprisen 2013, Arve Tellefsens musikkpris 2013 og Statoilstipendet i 2014.

Eivind medvirker på pulsen:
25.2 - 20.15 - earthward, ever circling


📸 Nikolaj Lund

Fredrik Høyer, poet

Fredrik Høyer er en norsk poet, forfatter og scenekunstner fra Drammen, bosatt i Oslo, mest kjent for selv å opptre med sine tekster på ulike scener og på fjernsyn og radio. Han er blant annet jevnlig bidragsyter på programmet Salongen i P2. Med en fascinasjon for rap og hip-hop og jazzlyrikk blander han ofte punchlines og oppfinnsomme rim med humor og lekenhet, i muntlige gatedikt som blander performance og litteratur.


Fredrik medvirker på pulsene:
24.2 - 20.00 - Hvilepuls
25.2 - 19.30 - Vermont Counterpoint
25.2 - 21.00 - White Scenery

📸 Ole Kristiansen

Guro Kleven Hagen, fiolin

Guro Kleven Hagen er en svært ettertraktet solist, kammer- og orkestermusiker i norsk musikkliv. Hun gjester regelmessig flere av Skandinavias fremste orkestre og festivaler, og ble i 2018 ansatt som 1. konsertmester ved Den Norske Opera og Ballett. Som kammermusiker har Guro jobbet tett med blant annet Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Eivind Ringstad og Marianna Shirinyan. Sistnevnte var også Guros duopartner i CD-utgivelsen Fait pleurer les songes, som ble Spellemannsnominert i 2017. Om hennes debutplate noen år tidligere med Oslo filharmoniske orkester skrev Gramophone Magazine: ”(...)her interpretations entirely confident and full of character”, og utnevnte platen til Editor’s Choice of the Month. Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som Kreisler-Bergonzi, fra 1730, utlånt av Dextra Musica.

Guro medvirker på pulsen
25.2 - 20.15 - earthward, ever circling

📸 Terese Samuelsen

Kenji Wilkie, dans

Født i Frankfurt/ Main til australsk-japanske foreldre og oppvokst i Sydney begynte han sin dansetrening i 2010 under instruksjon av Hilary Kaplan og Archibald McKenzie, før han studerte ved The Royal Ballet Upper School. Etter fullført utdanning i 2015 ble han først en del av Nasjonalballetten UNG før han ble ansatt i Nasjonalballetten i 2017. Her har han jobbet med et variert repertoar som har lagt grunnlaget for en sterk forståelse for ballett- og moderne klassikere, så vel som et bredt spekter av samtidsdans. I eksterne samarbeid har han jobbet med en rekke kunstnere fra ulike felt som film, visuell kunst, kammermusikk, jazz, teater og arkitektur, noe som har gitt ham en åpen og kreativ tilnærming til å løse ulike kunstneriske prosjektmål. Å jobbe med kunstnere utenfor dansefeltet har utvidet hans perspektiv på komposisjon og stil med tanke på å skape uttrykk for ulike plattformer og omgivelser.

Kenji Wilkie medvirker på pulsene:
25.2 - kl. 18.45 - Bitterfoyn
25.2 - kl. 21.00 - Harpe og dans

Maria Ose, fløyte

Maria (f. 1998) kjem frå vakre Vestlandet, nærare bestemt Sandane i Sogn og Fjordane. Ho har vakse opp i Gloppen kulturskule der ho starta med John Rune Ødven som lærar, og begynte i 2013 på det nasjonale talentprogrammet Barratt Due Unge Talenter i Oslo med professor ved NMH og alt. solofløytist i Oslo-Filharmonien Tom Ottar Andreassen og Randi Krogvold Lundqvist som lærarar. I 2017 starta ho dei utøvande studiane sine ved Norges Musikkhøyskole, før ho etter to år reiste til Tyskland og fortsatte hos prof. Andrea Lieberknecht på Hochschule for Musikk und Teater i München. Maria har hatt permisjon fra studiene sine i München fra januar til oktober 2021 for å sitje som solofløytist i Trondheim Symfoniorkester, men er no tilbake i Tyskland for å fullføre sin bachelor der.

Maria medvirker på pulsene:
25.2 - 19.30 - Vermont Counterpoint
25.2 - 21.45 - Steve Reich

📸 Kristin Aafløy Opdan

Olga Jørgensen, klaver

Norsk-polske Olga Jørgensen er en ettertraktet pianist og kammermusiker som har sin utdannelse fra Royal Academy of Music i London og Norges Musikkhøgskole. Olga har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, og hun har spilt på steder som Universitetets Aula, Troldhaugen i Bergen, Wigmore Hall, Purcell Room på Southbank Centre, Steinway Hall, St Martin-in-the-Fields og St John’s Smith Square. Hun har spilt på festivaler som Risør Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Hemsingfestivalen, Johan Halvorsen Musikkfestival, Oxford Lieder Festival og Victoria International Arts Festival i Malta, og har vunnet en rekke priser som blant annet 1. pris i St Martin in the Fields Chamber Music Competition, Malta International Music Competition og Yamaha Music Scholarship for Skandinavia.

Olga medvirker på pulsene:
24.2 - 20.00 - Hvilepuls
25.2 - 18.00 - Plan & Elevation
25.2 - 21.45 - Steve Reich

PERCelleh

PERCelleh består av to unge musikere, Kristoffer Almås og Bjørn Christian Svarstad. De møttes første gang i Ila Brass Band og etablerte duoen i 2013 da de studerte sammen ved Norges Musikkhøgskole. PERCelleh søker å utvikle sitt eget musikalske språk og har et sterkt ønske om å utvide det norske og nordiske slagverkrepertoaret og sette norsk slagverk på kartet.

PERCelleh er sammen med Quartetto Testosterone iniativtakerne til Interpuls Minimalismefestival.

PERCelleh medvirker på pulsene:
24.2 - 20.00 - Hvilepuls
25.2 - 20.15 - Helt Nytt
25.2 - 21.45 - Steve Reich
Og står for lydinstallasjonen og fremføringen av Pendulum Music flere ganger under festivalen.

Quartetto Testosterone

Strykekvartetten Quartetto Testosterone ble stiftet høsten 2008, og har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk, med en hovedvekt på minimalistisk repertoar. Ensemblet opererer i dag som et musikerkollektiv med en rullerende besetning bestående av Sondre Fjose Sandberg, Matias Jentoft og Daniel Lyngstad (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Kvartetten har opptrådt på en lang rekke festivaler og konsertscener i alt fra konsertkonseptet "Glass på dass" til Det Kongelige Slott og Carnegie Hall i New York.

Quartetto Testosterone medvirker på pulsene:
24.2 - 20.00 - Hvilepuls
25.2 - 18.00 - Plan & Elevation
25.2 - 19.30 - Counterpoint

📸 Martin Slottemo Lyngstad

Signe Sõmer, klarinett

Signe Sõmer er alternerende soloklarinettist ved Den Norske Opera og Ballett siden 2019. Hun hadde tidligere en stilling som soloklarinettist i Estlands Nasjonale Symfoniorkester. Hun studerte ved Sibeliusakademiet i Helsinki og ved Colburn Musikkonservatoriet i Los Angeles hos Yehuda Gilad, Harri Mäki m.fl. Hun er medlem av Reval blåsekvintett og vant flere priser og opptrer jevnlig som solist både med Estlands Nasjonale Symfoniorkester og en rekke andre orkestre.

Signe medvirker på pulsen:
25.2 - 21.45 - Steve Reich

Uno Vesje, harpe og komponist

Uno Alexander Vesje (1989) er en prisvinnende norsk harpist og komponist. Uno har studert ved The Manhattan School of Music i New York City og Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han mottok sin mastergrad i utøvende harpe i 2014. I 2017 fullførte Uno sin master i komposisjon ved NTNU. Uno har vunnet diverse priser og stipender for sine komposisjoner og som utøver, deriblant vinner av the World Harp Competition (2021), vinner av the USA International Harp Competition Composition Contest (2019), sølvmedalje på the 5th Manhattan International Music Competition (2020), tredje prisen i the Harp Column New Music Contest (2020), tredjeprisen i the International Edvard Grieg Composition Contest (2013). Uno mottok statens arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere  i 2021 for å fordype seg som solist. Våren 2016 debuterte Uno som solist og komponist med en helaftens konsert i Carnegie Hall i New York City.

Uno medvirker på pulsene:

24.2 - 20.00 - Hvilepuls
25-2 - 21.00 - Metamorphosis

📸 Camilla Storvollen

Vokal Vivo

Vokal Vivo er et ambisiøst kvinnekor under ledelse av dirigent Marianne Husby Berg, stiftet i 2016. Koret er en tydelig formidler av ny og tradisjonell norsk kormusikk, som de siste årene har stått for urfremføring av nyskreven musikk for damekor i ulike sjangre. Den musikalske profilen til Vokal Vivo spenner fra den klassiske damekorsjangeren, om viser og folkemusikk, og til moderne samtidsmusikk. I 2022 fremførte de Uno Vesjes verk “736 million women” for damekor og harpe i Oslo og på harpefestival i Utrecht, Nederland.

Vokal Vivo medvirker på pulsen
24.2 - 20.00 - Hvilepuls

📸 Silje Måseide

Daniel Lyngstad - Daglig leder

Daniel Lyngstad er utdannet fiolinist, og jobber til daglig som 1. fiolinist i Operaorkestret ved Den Norske Opera og Ballett.

Ved siden av sitt utøvende virke har han en bred bakgrunn fra kulturbransjen. Foruten å være daglig leder for Interpuls driver han også nettstedet www.liveklassisk.no. Tidligere engasjement inkluderer jobb som produksjonsleder ved Valdres sommersymfoni, daglig leder ved Sommermusikkskolen i Trondheim, produsent ved Oslo Early og prosjektleder for Crescendo ved Senter for Talentutvikling.